Bunları film diye çektiler

Bunları film diye çektiler
Herkes 2008 bitmeden izlememiz gereken filmlerden bahsedip, yılın en iyilerini seçerken Times Online 2008 yılının en kötü filmlerini seçti. En kötü film olarak Acaip Bi Film / Disaster Movie seçilirken, Al Pacino'nun başrolde olduğu 88 Dakika / 88 Minutes altıncı, Pacino ve de Niro'yu karşı karşıya görmek isteyen isteyenlerin merakla beklediği ama hayal kırıklığına uğradığı Orijinal Cinayetler - Righteous Kill dokuzuncu sırada yer aldı

1. Acaip Bi Film / Disaster Movie
Scary Movie, Date Movie ve Meet the Spartans'ın arkasındaki ekip, bu kez de Acaip Bi Film / Disaster Movie ile sinemaseverleri sinemadan soğutma çabasındalar adeta. Acaip Bi Film'de, türlü türlü felaketin yaşandığı bir gecede hayatta kalmaya çabalayan 20'li yaşlardaki gençlerin başlarından geçenler anlatılıyor. Film, adıyla gayet bağdaşık aslında, bir felaket(disaster) filmi mi bilinmez, ama felaket bir film olduğu kesinlikle gerçek.

2. Meet the Spartans
Imdb'den de yalnızca 2.4 puan almayı başaran film, Disaster Movie ile aynı ekibin elinden çıkmış, bunu da açıkça belli ediyor zaten. Filmlerle dalga geçmeye çalışan bu ekip, asıl dalga geçilmesi gerekenin kendileri olduklarını fark etmemiş olacak ki, korku filmleri, felaket filmleri derken, 300 Spartalı’ya da bulaşıyor.

3. Asla Pes Etme
Karate Kid mi demeli, onun kötü bir kopyası mı demeli bilinmez, ancak 100 dakikaya yayılmış klişeler görmek istiyorsanız Never Back Down'u kaçırmamalısınız. Dövüş sahneleriyle MTV Movie Award almış olsa da, filmin geneli izlemeye değmiyor.

4. First Sunday
Komik olmayan bir adamın komedi filminde oynaması gerçekten de ironik bir durum. Ice Cube'u bir komedi filminde izlemek ve nasıl komik olamadığını görmek istiyorsanız First Sunday birebir.

5. Star Wars: Koloni Savaşları
Star Wars'un bitmek bilmeyen serisine eklenen bu animasyon, seriye yeni bir şey katmadığı gibi Star Wars sevenleri de hayal kırıklığına uğrattı. Bir çocuk filminden öteye gidemeyen yapım yetişkin izleyicileri ise Star Wars'dan soğuttu.

6. Çaylak
Absürtlüğü adından başlayan filmde Will Farrell ve Woody Harrelson, insanı basketboldan soğutuyorlar ve ortaya tam anlamıyla gereksiz bir film çıkıyor.

7. 88 Dakika
Al Pacino, evet, kötü bir filmde. Hem de yılın en kötü filmlerinden birinde. Tutulacak bir yeri olmayan bu yapım, oyuncu kadrosuna ve tecrübeli yönetmenine rağmen saçmalamaktan kurtulamıyor. Al Pacino'nun cinayeti çözmesi için 88 dakikası olsa da izleyicilerin bu filme katlanması için 110 dakikası var.

8. Kolera Günlerinde Aşk
Marquez'in Kolera Günlerinde Aşk'ı elbette bir edebiyat klasiği. Ancak herkesin kötü bir aksanla İngilizce konuştuğu Mike Newell'ın Kolera Günlerinde Aşk'ı hiçbir zaman bir sinema klasiği olamayacak.

9. Orijinal Cinayet(ler)
İnsanlar yıllardır bu anı bekliyordu. Michael Mann imzalı Heat'ten sonra yaşayan en harika iki aktör Al Pacino ve Robert de Niro karşı karşıya gelmemişti aynı kadrajda. Peki sinema izleyicisi yıllardır bunun için mi bekliyordu? Orijinal cinayet görmenin mümkün olmadığı, bilindik senaryolu bir Hollywood filmi olmanın ötesine gidemedi.

10. Alien Predator’e Karşı
Alien'a da Predator'e de tek başına saygı duyuyoruz, ama ikisinin kavga halinde olması o kadar da ilgi çekici değil. "Bir canavarın başka bir canavara karşı" olduğu filmler furyasından başarılı bir film çıkmadı şimdiye dek.

Post a Comment

kuvvetmiraj

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript devre dışı bırakTüm Widget See için lütfen JavaScript'i etkinleştirin