SEN DE Mİ BRÜTÜS?



Jül Sezar. Meşhur Romalı. Asıl adı Gaius Julius Caesar. 2100 yıl önce yaşamış. Eski Roma'da asker ve siyasetçi, aynı zamanda en bilinen Roma İmparatorlarındandır.

Sezar, doğum esnasında ölen annesinin karnı kesilerek dünyaya geldiği için "kesilip alınan" anlamına gelen Sezar adını aldığı iddia edilir. Yani bugünkü sezaryenin ad babasıdır..
Politik ve askeri başarıları ile anılsa da ahlaki zaafları da tarihte sıkça kayda geçmiştir. Onca güç ve ihtişamı bir komploya kurban gitmesine engel olamadı. Düşmanları önce onun bir diktatör olmaya başladığına dair gündem oluşturdular. Bu görüşlerine taraftar topladılar. Ve en sonunda aralarında Sezar’ın manevi oğlu Brütüs’ün de olduğu suikastçiler Sezar’a senato girişinde saldırdılar. Tarih Milattan önce 44, Mart ayının 15 idi.
Sezar saldırının başında kendini müdafaa ediyordu. Ne var ki hücum edenler arasında kendi evlatlığı Brütüs’ü görünce hayal kırıklığına uğradı ,ölümü kabullendi. Kendi hançer darbelerine teslim etti.

Son sözleri ihanete karşı bir haykırıştı: Sen de mi Brütüs?

Ölümünden sonra parasının büyük bölümünü halka bıraktığı anlaşılınca Brutus ve arkadaşları Romalıların tepkisini üzerlerine çekerler ve Yunanistan'a kaçmak zorunda kalırlar.

Post a Comment

kuvvetmiraj

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript devre dışı bırakTüm Widget See için lütfen JavaScript'i etkinleştirin